​Payroll voor Horeca

 

Heb je als horecaondernemer moeite om de personeelsadministratie en HR-verplichtingen te managen terwijl je tegelijkertijd probeert je zaak te laten groeien? Payroll voor horeca biedt dé oplossing door het juridisch werkgeverschap en de volledige loonadministratie over te nemen. Dit verlaagt niet alleen de administratieve druk en juridische risico’s, maar zorgt er ook voor dat je personeelszaken altijd correct geregeld zijn. Hierdoor heb je meer tijd om je te richten op wat echt belangrijk is: je gasten en je service.

 

Adviesgesprek aanvragen

Wat zijn de voordelen van Payroll voor horeca?

Payroll voor horeca biedt tal van voordelen voor horecabedrijven die willen groeien zonder de administratieve rompslomp en juridische zorgen. Door gebruik te maken van payroll services kunnen horecaondernemers zich volledig richten op hun gasten en de kwaliteit van hun service verbeteren:

  • Flexibiliteit in personeelsbeheer: door seizoensgebonden pieken en dalen in de horeca is er vaak een wisselende personeelsbehoefte. Payroll biedt de mogelijkheid om snel in te spelen op deze veranderingen zonder vast te zitten aan langdurige contracten.
  • Tijdsefficiëntie: administratieve taken zoals het verwerken van loonstroken, het melden van ziekte en het afhandelen van loonbelasting kunnen veel tijd in beslag nemen. Met payroll wordt dit allemaal uit handen genomen, zodat jij je kunt richten op je bedrijf.
  • Kostenbesparing: onverwachte kosten door verzuim of langdurige ziekte kunnen een flinke financiële impact hebben op je bedrijf. Payroll helpt deze risico’s te beheersen door alleen te betalen voor daadwerkelijk gewerkte uren en de kosten van ziekte en verzuim op te vangen.
  • Verbeterde personeelszorg: door je personeel op de payroll te zetten, zorg je voor tijdige uitbetalingen en goede arbeidsvoorwaarden, wat bijdraagt aan medewerkerstevredenheid en -behoud.

Waarom kiezen voor Staffable Payroll?

De keuze voor payroll via Staffable brengt tal van voordelen met zich mee voor retailers:

Diepgaande kennis van de horeca

Met meer dan 20 jaar ervaring in de hospitality branche begrijpen we de unieke uitdagingen van de horeca.

flexibiliteit

Complete ontzorging

Staffable neemt alle administratieve en juridische taken van je over, van loonadministratie tot verzuimbeheer.

Transparante kostenstructuur

Wij hanteren een all-inclusive uurtarief, zodat je nooit voor verrassingen komt te staan.

spaarvarken

Persoonlijke service

We bieden ondersteuning op maat en denken actief met je mee om je personeelsbeheer te optimaliseren.

Veelgestelde vragen over Payroll in de Detailhandel

Wat is payroll voor horeca?

Payroll voor horeca betekent dat een extern bedrijf, zoals Staffable, het juridisch werkgeverschap van je personeel overneemt. Dit houdt in dat wij de salarisadministratie, belastingafdrachten en juridische zaken regelen. Jij blijft de dagelijkse leiding houden over je medewerkers, terwijl wij zorgen voor alle administratieve en juridische taken. Dit zorgt ervoor dat je meer tijd hebt om je te richten op de kernactiviteiten van je horecabedrijf.

Wat zijn de kosten van payroll voor horeca?

De kosten van payroll voor horeca worden meestal berekend op basis van een all-inclusive uurtarief. Dit tarief dekt alle administratieve en juridische kosten, evenals de loonuitbetaling en premies. Hierdoor weet je precies wat je betaalt zonder onverwachte kosten. Staffable biedt transparante prijzen en rekent alleen voor de daadwerkelijk gewerkte uren, waardoor je je budget beter kunt beheren.

Wat gebeurt er als een payroll-medewerker ziek wordt?

Wanneer een payroll-medewerker ziek wordt, neemt Staffable de verantwoordelijkheid voor de doorbetaling van het salaris en de administratieve afhandeling van de ziekmelding over. Dit betekent dat jij geen risico loopt op onverwachte kosten door ziekteverzuim en dat wij zorgen voor de naleving van alle wettelijke verplichtingen rondom verzuim en re-integratie. Hierdoor kun jij je blijven focussen op je bedrijfsvoering zonder zorgen.

Hoe helpt payroll bij seizoensgebonden pieken in de horeca?

Payroll biedt de flexibiliteit om snel te reageren op seizoensgebonden pieken en dalen. Dit betekent dat je eenvoudig extra personeel kunt aannemen tijdens drukke periodes en weer kunt afschalen als het rustiger wordt. Hierdoor hoef je je geen zorgen te maken over langdurige contracten en de bijbehorende verplichtingen, wat vooral in de horeca een groot voordeel is.

Kan ik mijn huidige personeel onderbrengen bij een payrollbedrijf?

Ja, je kunt zowel nieuw geworven als bestaande medewerkers onderbrengen bij Staffable. Dit betekent dat je huidige personeel dezelfde arbeidsvoorwaarden behoudt, maar dat wij de administratieve en juridische taken overnemen. Dit zorgt voor continuïteit en tevredenheid onder je medewerkers, terwijl jij je kunt concentreren op het runnen van je horecabedrijf.

Onze pakketten

Payroll

Je eigen afdeling personeelszaken
zonder HR zorgen

Het Payroll servicepakket van Staffable laat ondernemers personeelszaken uitbesteden, inclusief alle administratieve en juridische werkgeversverantwoordelijkheden. Medewerkers treden in dienst bij Staffable, wat ziekte- en arbeidsongeschiktheidsrisico’s dekt, waardoor ondernemers risicovrij kunnen opereren.

Full servicepakket

Zelf volledig werkgever,
zonder zorgen om personeelszaken

Het Full servicepakket van Staffable ontzorgt werkgevers volledig op het gebied van personeelszaken, waarbij zij juridisch werkgever blijven. Staffable biedt alle noodzakelijke tools, ondersteuning en advies. Bovendien is er een optie om een voordelige ziekteverzuimverzekering via Staffable af te sluiten.

Essential servicepakket

Focus op de kern van je bedrijf
met de essentiële HR ondersteuning

Het Essential servicepakket is ideaal voor ondernemers die zich op de kern van hun bedrijf willen focussen en zich geen zorgen willen maken over de essentiële personeelszaken. Alle tools voor je personeelsadministratie staan voor je klaar. Je kunt gebruik maken van juridische HR ondersteuning en een voordelige Staffable ziekteverzuimverzekering.

Self servicepakket

Zelf de touwtjes in handen,
met het gemak van een online HR systeem

Het Self servicepakket biedt de mogelijkheid om zelf personeelszaken te beheren met Staffable’s online basisfaciliteiten. Gebruikers kunnen onafhankelijk arbeidscontracten, urenregistratie, loonadministratie, salarisstroken, en jaaropgaven regelen via ons actuele systeem dat aan de laatste wet- en regelgeving voldoet.