veelgestelde vragen

We kunnen ons voorstellen dat je vragen hebt. Deze beantwoorden we graag voor je. Zit het antwoord op jouw vraag hier niet tussen? Laat het ons weten en we beantwoorden hem graag.

Heb je vragen over het systeem van Staffable? Kijk dan op onze support pagina.

vragen van ondernemers

Kan ik ook lopende contracten overzetten?

Ja dat is zeker mogelijk. Tijdens het voortraject bespreken we gezamenlijk de lopende contracten en zullen we tijdens het inschrijven van de medewerkers het arbeidsverleden meenemen en hierop volgend het juiste contract aanbieden. Zo zijn de medewerkers altijd verzekerd van het juiste contract.

Welke taken en verantwoordelijkheden nemen jullie van mij over?

Bij Staffable Payroll vinden wij het heel belangrijk om het werkgeverschap goed in te vullen voor de payroll medewerkers. Dat houdt tevens in dat wij dus alle administratieve zaken van uw personeel overnemen.
Daarnaast zal Staffable Payroll juridisch werkgever zijn, dit betekent dat wij alle arbeidsrechtelijke risico’s van u overnemen.

Is payrolling hetzelfde als salarisadministratie?

Nee, het voornaamste verschil zit in het werkgeverschap. Bij salarisadministratie blijft u formeel werkgever inclusief de bijbehorende werkgeversrisico’s. Als payroller nemen wij uw personeel op papier in dienst en nemen wij de bijbehorende arbeidsrechtelijke risico’s over. Naast de loonadministratie nemen wij natuurlijk ook alle administratieve zaken uit handen die bij personeel komen kijken.

Wat verandert er voor mijn personeel?

Door uw personeel bij ons in te schrijven verandert er voor hen weinig. Ze zullen dezelfde arbeidsvoorwaarden behouden, en natuurlijk ook het salaris dat met hen is afgesproken. Op de werkvloer verandert er uiteraard niks. Door samen te werken met Staffable Payroll garandeert u uw medewerkers van een betrouwbare partner die ten alle tijden klaar staat voor hen.

Welke werkgeversverzekeringen kan ik allemaal opzeggen?

Doordat uw personeel bij ons in dienst zal komen, worden een aantal van uw huidige verzekeringen overbodig. Voorbeelden hiervan zijn ziekteverzuimverzekering en pensioenverzekering van de betreffende medewerkers. Wat wel van belang is is dat u uw aansprakelijkheidsverzekering aanhoudt. Onze Relatiemanagers staan hierin altijd voor u klaar om hier meer over te vertellen.

Waarvoor blijf ik zelf verantwoordelijk?

Doordat uw personeel bij ons in dienst is, hoeft u alleen nog periodiek de gewerkte uren via het systeem door te geven, of de uren vanuit onze klok app te controleren. Vervolgens maakt u zelf uw factuur aan en hiermee wordt het personeel uitbetaald. Tevens blijft u verantwoordelijk voor de gang van zaken op de werkvloer. U bepaalt zelf wie aangenomen wordt, het bijbehorende salaris en uiteraard stuurt u de medewerkers aan op de werkvloer.

Ik heb niet veel personeel; is payrolling wel interessant voor mij?

Voor ieder bedrijf met personeel is payroll vanwege de vele voordelen interessant. Het is extra interessant voor ondernemers die nog geen of weinig ervaring hebben met het hebben van personeel en de bijkomende verplichtingen en administratie.

Welke tarieven hanteren jullie?

Naar aanleiding van het persoonlijke contact met onze opdrachtgevers zullen wij een drietal vaste omrekenfactoren met u bespreken. Dit zijn factoren voor jeugd-medewerkers (onder de 21), een basisfactor voor bepaalde tijd contracten, en een omrekenfactor voor onbepaalde tijd met vaste uren.
Deze verschillende factoren komen voort uit de verschillende werkgevers premies naar aanleiding van de Wet Arbeidsmarkt in Balans. Onze Relatiemanagers zullen u hier meer over vertellen en tevens een passend aanbod doen.

Doordat wij met een vaste omrekenfactor werken, zijn uw personeelskosten grotendeels te voorspellen en komen er nooit extra kosten bij. Oftewel, payroll zonder kleine lettertjes.

Welke CAO zal er worden gehanteerd?

Wij zijn als payroll organisatie verplicht om de CAO van onze opdrachtgever te volgen. Dit houdt in de meeste gevallen in dat de medewerkers onder de KHN CAO zullen vallen. Mocht uw bedrijf een andere CAO hanteren, dan zullen wij deze CAO ook volgen.