Verandert mijn salaris?

Nee, er verandert niets aan de hoogte van je (bruto)loon.

Bouw ik ook pensioen op?

Ja, je kunt bij ons rekenen op een degelijke pensioenregeling.

Kan ik zomaar worden ontslagen?

Nee, wij kunnen je arbeidsovereenkomst niet zomaar ontbinden. Je arbeidsovereenkomst met ons als payroller biedt je net zoveel zekerheid als eenzelfde arbeidsovereenkomst rechtstreeks met een werkgever.

Welke CAO is op mij van toepassing?

Als payrollmedewerker is op jou de cao voor uitzendkrachten van toepassing: de ABU-CAO. Daarnaast val je onder een aanvulling op deze CAO; dit is afhankelijk van de CAO die toegepast wordt bij jouw werkgever.

Ben je gedetacheerd? Dan val je onder de standaard Nederlandse wetgevingen. Wij hebben hier enkele toevoegingen uit de KHN-AVR CAO op toegepast om een zo gunstig mogelijk klimaat te creëren voor alle betrokken partijen.

Wanneer ontvang ik mijn loon?

Je ontvangt je (maand)loon standaard op de woensdag na de 6e van de opvolgende maand (met uitzondering van feestdagen). Je kunt er ook voor kiezen je salaris wekelijks als voorschot uit te laten betalen. Je krijg je loon (voorschot) dan iedere week op woensdag aan de bank aangeboden, en ontvangt het resterende bedrag met de maandafsluiting. Dit houdt in dat het restant binnenkomt op de woensdag na de 6e van de opvolgende maand.

Wanneer ontvang ik mijn loonstrook?

Je loonstrook van de voorafgaande maand wordt maandelijks op de vrijdag na de maandafsluiting gepubliceerd op Staffweb. Dit houdt in op de vrijdag na de woensdag na de 6e van de opvolgende maand. Controleer je salarisstrook goed!

Wanneer ontvang ik mijn jaaropgaaf?

Je jaaropgaaf wordt ieder jaar uiterlijk in februari verstrekt. Deze kun je zelf downloaden als PDF bestand uit Staffweb. Mocht je je jaaropgaaf graag per post of e-mail ontvangen, schroom dan niet contact op te nemen met ons kantoor. Wij zijn te bereiken op kantoor@staffable.com of op het nummer 030 – 236 70 76. Hier kun je ook terecht als je geen inloggegevens meer hebt.

Wanneer ontvang ik mijn vakantiegeld?

Wij betalen je vakantiegeld (vakantiedagen – en tijd) twee maal per jaar uit. Dit doen wij met de maandafsluitingen van de maanden mei en november. Je opgebouwde vakantiereserveringen (vakantiegeld en -dagen) vind je op je desbetreffende loonstrook.

Wat moet ik doen als ik ziek ben?

Als je ziek bent en niet kunt komen werken, meld je dit telefonisch aan zowel je leidinggevende op je werk als aan ons. Zoals in je contract vermeld staat, dien je dit voor 10.00u in de ochtend te doen. Vervolgens neemt onze arbodienst Stimulanz contact met je op over het ziekteverzuim en de verdere afhandeling hiervan.

Wat moet ik doen als ik zwanger ben?

Als je zwanger bent, heb je de mogelijkheid om zelf garant te staan voor je uitkering. Je kunt de aanvraag van een WAZO-uitkering ook via ons laten lopen. Wij werken hier samen met het UWV als derde partij. Als je tijdens je zwangerschap ziek wordt, moet je dat wel gewoon melden.